Skærmbillede 2018-11-03 kl. 10.56.51.png

MAGLEBRÆNDE
Landsbyen Maglebrænde ligger 3 km syd for Stubbekøbing på Nordfalster. Der er omkring 100 husstande i ”Maglebrænde City” inden for byskiltene. Området har eget vandværk og en aktiv beboerforening.  Landsbyen var blandt de allerførste i Guldborgsund Kommune til at få fibernet, allerede i 2015.
Maglebrænde Forsamlingshus er flittigt anvendt både som festlokale og til alskens former for aktiviteter året rundt. Der spilles kort, arrangeres fællesspisning, der er både gymnastik og folkedans, der er fastelavn for børn, julebazar og store koncerter, når Dagligstuen i Maglebrænde gamle Skole inviterer til større arrangementer.
Et tidligere foreningshus, det såkaldte SiD-hus, anvendes tillige som selskabslokale. Byen har i tidens løb haft adskillige forretninger, og heldigvis er der en tilbage, en Maglebrænde Slagterforretning, som ligger lige over for den gamle skole. 
I byen ligger også Maglebrænde Yoga Center, hvor der holdes kurser i yoga for mænd såvel som kvinder, fødselsforberedelse og babymassage. 
Maglebrænde Kirke ligger ved den sydlige indkørsel til byen. Kirken rummer blandt andet et spændende altertavlemaleri ”Verdens Lys” malet af kunstneren Lars Physant. På maleriet ser man nulevende genkendelige personer fra området, der er klædt som mennesker af i dag. De danner en nutidig fremstilling af hyrdernes tilbedelse af det nyfødte Jesusbarn. Desuden har kirken nogle nyligt afdækkede kalkmalerier, som man mener stammer fra middelalderens Elmelunde værksted. 

 
IMG_6510.JPG

TRANSPORT
Det er nemt at komme til og fra Maglebrænde, der ligger langs Nykøbingvej, en såkaldt amtsvej, som altid sneryddes før de mindre veje. Mod nord kører bussen til Stubbekøbing, hvor der er folkeskole og mod syd, til Nykøbing, hvor der er gymnasium og erhvervsuddannelser.

Mere præcist stopper buslinje 736 lige ud for Fjendstrupvej. Busruten fører direkte ind til skole, børnehave og vuggestue, sportshal og benzintank, posthus og dagligvareforretninger, medborgerhus mm.
I Stubbekøbing er der god badestrand med lang badebro og pittoresk færgeover til Møn i sommertiden.
Fra Stubbekøbing fortsætter bussen til Nr. Alslev, hvor toget til København afgår hver time. I Nr. Alslev er tillige en svømmehal.

Kører man den anden vej, fører bussen til Nykøbing Falster, direkte forbi Katedralskolen (gymnasie) og Merkurs Plads med Center for erhvervsrettede uddannelser. I Nykøbing findes biograf, teaterkulturhus, en masse cafeer og et levende iværksættermiljø.

Maglebrænde ligger 10 minutters kørsel fra Sydmotorvejen, og der er ca 1 ½ times kørsel til Rådhuspladsen.

 
Per Fjord dagligstue.JPG

DAGLIGSTUEKONCERTER
Maglebrænde gamle Skole er kendt for sine Dagligstuekoncerter. I sidebygningen, som tidligere var del af en lille produktionsvirksomhed, holdes hver måned en populær og nær koncert, hvor gæsterne kommer tæt på de optrædende. Dagligstuekoncerterne har eksisteret siden 2007 og modtog i 2013 en Danish Music Award Folk kåret blandt mange kandidater af publikum som Årets Spillested. Her er et glimt fra en af koncerterne, der fik besøg af TV2Øst